Kinderen krijgen bijna allemaal wel te maken met online pesten

Houd, zodra je kinderen achter de computer kruipen, hun wel en wee op het internet in de gaten. Want online pesterijen bij jongeren zijn schering en inslag. Bijna alle jonge internetters krijgen er op een manier wel mee te maken, en de grofheid neemt blijkbaar steeds toe. Het AD spreekt over de nieuwe trend ‘bezemen’, waarbij jongeren filmpjes van leeftijdsgenoten op Youtube zetten, met smerige teksten en soms adresgegevens erbij. De pakkans is klein en het effect groot. Getsie. Wat zijn kinderen toch hard en naar tegen elkaar…Bezem is straattaal voor hoer, en dat geeft zo’n beetje aan wat voor tekst er bij dergelijke filmpjes staat. Een zestienjarig meisje dat “pijpt voor 50 cent” zag zelfs haar adres, telefoonnummer en e-mailadres opduiken in een filmpje. Ze krijgt regelmatig scheldtelefoontjes en haatmails, en ze wordt op straat nageroepen, vaak door vreemden. Het slachtoffer vermoedt dat het gaat om een streek van een ex-vriendje, maar durft hem er niet over aanspreken. “Wat als het iemand anders is? Voor het filmpje zijn foto’s gebruikt die van MSN komen. Probleem is dat ik 300 MSN-contacten heb.”

Lees ook:Kinderen met rare, gekke of aparte ouders gezocht voor tv-programma
Lees ook:Helft jeugd kijkt dagelijks filmpjes op YouTube
Lees ook:YouTube voor kinderen gelanceerd
Lees ook:Jeugdzorg niet erg bekend
Lees ook:Villa Pinedo eerste online platform voor kids gescheiden ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>