Kindermishandeling wordt steeds beter opgemerkt

Ziekenhuizen weten gevallen van kindermishandeling beter en sneller te signaleren. Dat stelt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) na onderzoek bij alle ziekenhuizen. Volgens IGZ hebben ziekenhuizen in het afgelopen jaar in zo’n 1300 gevallen aan de bel getrokken bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling. In 2007 lag dat aantal nog op 500. Pfff…en dan moet je nog niet denken aan het aantal gevallen dat dus nog steeds onopgemerkt blijft! Zwaar straffen!Vooral bij de Spoedeisende Hulp wordt mishandeling vaker opgemerkt. IGZ zegt dat ziekenhuizen flink ge├»nvesteerd hebben in trainingen voor het personeel om mishandeling te spotten.

Lees ook:Vermoedens kindermishandeling in zes op tien gevallen terecht
Lees ook:Explosieve toename meisjes met alcoholvergiftiging
Lees ook:Jan Brouwerprijs ter voork├│ming van kindermishandeling
Lees ook:Kindermishandeling door huisartsen niet herkend
Lees ook:Meer meldingen kindermishandeling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>