Chip je baby om verwisseling te voorkomen

Het is de grootste angst van menig kersverse moeder: wat als ze mijn baby in het ziekenhuis verwisselen… Godzijdank had ik mijn zoontje in het ziekenhuis de hele nacht naast me en hadden ze niet eens de kans om hem te verwisselen. En los van dat; het komt bijna nooit voor. Maar als het voorkomt, is het een levensgroot drama. Daarom gaat een ziekenhuis in Noorwegen pasgeboren baby’s van chip voorzien om diefstal of verwisseling te voorkomen. Wordt het de toekomst?Om een recente plaag van babyontvoeringen tegen te gaan, koos een ziekenhuis vlakbij Oslo voor een systeem waarbij de moeder via een armband en de baby via een enkelbandje een chip krijgen. Als de afstand tussen moeder en baby te groot wordt, gaat er een alarm af en worden de deuren in het ziekenhuis automatisch afgesloten.

Lees ook:De moderne versie van het aloude bedelarmbandje: Cool-kids
Lees ook:Frankrijk rust baby’s uit met enkelbandjes
Lees ook:Veilig op vakantie met GooischeFrutsels
Lees ook:Met je baby in één bed slapen schijnt goed te zijn…
Lees ook:Lief! KAYA babyarmbandjes met bijpassende mama armbanden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Chip je baby om verwisseling te voorkomen

 1. jan

  Geweldig idee met vele andere toepassings mogelijkheden

  Wat te denken van een pretpark , hoe vaak hoor je niet van die verhalen…… Met zo’n bandje onmogelijk alleen de juiste combinaties kunnen het park verlaten nooit meer een kind alleen of een kind met de “verkeerde” ouder

    /   Reply  / 
 2. Boris Holland

  Wat te denken van een pretpark , hoe vaak hoor je niet van die verhalen…… Met zo’n bandje onmogelijk alleen de juiste combinaties kunnen het park verlaten nooit meer een kind alleen of een kind met de “verkeerde” ouder
  +1

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>