Kinderen van gescheiden ouders mijden vroeg trouwen niet

Kinderen van gescheiden ouders, denken er niet aan minder snel in het huwelijksbootje te stappen. Opvallend he? Je zou eerder denken dat deze groep kinderen een slecht voorbeeld heeft gehad en daar dus ook naar handelen… Volgens een Amerikaanse rondvraag onder jonge vrouwen, hopen zij het anders aan te pakken. Het huwelijk blijft voor hen een centraal gegeven. Nou ja, als ik dan weer naar mezelf kijk…ik ben kind van gescheiden ouders en getrouwd op mijn 23ste… Het klopt dus wel! 8 op 10 jongeren wiens ouders gescheiden leven, geloven nog sterk in het huwelijk. 78 procent ziet het huwelijk als de ideale verbintenis. Samenleven of als alleenstaande ouder is voor hen geen optie. Al hebben ze niet meteen het ideale voorbeeld gezien, het merendeel hoopt het beter te doen dan de eigen ouders.
Jonge vrouwen willen steeds jonger huwen, zo blijkt nog uit de rondvraag van More magazine. Twintigers willen zelfs hun wilde haren al kwijt en hopen tijdig hun have it all-dream waar te maken: een carrière, een huwelijk en een gezin. “Jonge vrouwen willen sneller huwen en hun eerste kind terwijl ze nog jeugdig en mooi zijn. Ze willen zeker niet eindigen als Bridget Jones”, aldus de hoofdredactrice van het magazine.

Lees ook:Nieuw gratis magazine over vruchtbaarheidsproblemen: Uitgerekend Jij
Lees ook:Steeds meer kinderen ‘buiten het huwelijk’ geboren
Lees ook:Dochters van gescheiden ouders krijgen eerder kinderen
Lees ook:Een derde kids ervaart scheiding ouders als vechtscheiding
Lees ook:Scheiding voor meisjes zwaarder dan voor jongens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>