Kinderen weigeren massaal vriendschapverzoek ouders

Ik doe het goed; ik ben met zowel mijn bijna 6-jarige dochter als mijn 9-jarige zoon Hyvesvrienden. Ik geniet er nog van, want over een paar jaar kan dat heel anders zijn, lees ik net. Tieners weigeren in meer dan de helft van de gevallen namelijk een vriendschapsverzoek op Facebook van hun vader op moeder. Lijkt me toch een gevalletje ‘klap in het gezicht’… Ben ik in elk geval nog niet klaar voor! Hun ouders al dan niet accepteren op vriendschapsite’s is voor jongeren een groot dilemma. Meer dan de helft weigert dan ook. Daarentegen zien ouders er een prima methode in om meer informatie over hun kinderen te vergaren. Dit blijkt uit een Amerikaans onderszoek van Retrevo, een vergelijkingssite voor elektronica. Er werden meer dan 1000 ouders ondervraagd. Zij hopen via de sociale netwerken hun tieners beter te leren kennen. Vaak levert het wel gĂȘnante informatie op. Juist om deze reden weigert 52 procent van de kinderen het verzoek van hun ouders.
Verder bleek dat ouders een streng beleid hanteren over het gebruik van vriendschapsite’s en het internet. Velen zetten het vooral in als strafmiddel. 12 procent verbiedt de toegang tot Facebook en andere netwerksites. 18 procent gaat een stapje verder door het hele internetgebruik te verbieden. De meerderheid vindt dat kinderen pas een account mogen aanmaken wanneer ze zestien jaar zijn.

Lees ook:Rookverbod weerhoudt jongeren van roken
Lees ook:Facebookvrienden met je kinderen? Dan ben je een uitzondering!
Lees ook:Kinderen maken online massaal vrienden met vreemden
Lees ook:Kinderen online behoorlijk door ouders in de gaten gehouden
Lees ook:Kinderen favoriet onderwerp op Facebook bij meeste ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>