22 april is het Girlsday en moeten meisjes de techniek in

Morgen donderdag 22 april ’Girlsday’ gaan meisjes overal in het land op excursie bij technische bedrijven of technische afdelingen van instellingen zoals ziekenhuizen, science centers, onderzoekscentra. Ik ben nooit zo’n voorstander van dergelijke initiuatieven. Waarom moeten meisjes perse de techniek in? Als nou uit hun keuzes blijkt dat ze dat niet willen? Laat jongens het toch gewoon doen. Die vinden het hartstikke leuk. Ongeemancipeerd ben ik he?Door het evenement moeten meisjes ervaren dat werken in de techniek, bèta en ict leuk is. Girlsday richt zich op meisjes tussen de 10 en 15 jaar. Inmiddels zijn er al bijna 2600 meisjes opgegeven voor verschillende activiteiten. De dag wordt georganiseerd door VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek.

Lees ook:Praktijkles maakt jongeren warm voor techniek
Lees ook:Big chef techniek
Lees ook:Technische ouders hebben grotere kans op autistisch kind
Lees ook:Bezoek eens met je kind een televisieopname!
Lees ook:Kinderen treden vaak in voetsporen ouders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>