Hpe meer kinderen, hoe minder belasting je moet betalen…

Voorzitter Jerzy Buzek van het Europees Parlement is een groot voorstander van een belastingsysteem waarbij gezinnen minder belasting betalen naarmate ze meer kinderen hebben. Ik vind het wel een fraai voorstel! Maar aan de andere kant; wat als ouders zich helemaal suf broeden op een enorm nest ‘alleen maar om de centen’. Nee…dat zal niet gebeuren. Toch? Buzek zei dat vrijdag in Brussel in zijn boodschap voor de internationale vrouwendag op maandag 8 maart. Volgens Buzek is een dergelijk belastingsysteem noodzakelijk gezien de Europese bevolkingsopbouw. De parlementsvoorzitter vindt dat het op 8 maart niet alleen om het geven van bloemen gaat, maar ook over het „debatteren over gelijke rechten en gelijke kansen”.
Om het voor alle vrouwen mogelijk te maken om hun professionele ambities waar te maken en gelijktijdig ook kinderen te krijgen, moet er volgens Buzek meer en betere kinderopvang komen. „Daarnaast moet er ook sprake zijn van gelijke betaling en behandeling”, aldus de parlementsvoorzitter.

Lees ook:Planenn voor twee weken extra zwangerschapsverlof!
Lees ook:Twintig weken zwangerschapsverlof
Lees ook:Laat kinderen weten dat foto’s in bladen gemanipuleerd zijn!
Lees ook:K3 zet fans in het zonnetje met nieuwe single K3 LOVES YOU
Lees ook:Kinderen krijgen eigen ombudsman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>