In een psychose omdat je geen meisje maar een jongetje krijgt (of andersom)

We mogen het niet zeggen,maar stiekem hebben de meesten van ons echt wel een voorkeur voor een bepaald geslacht, zeker als er al een kindje is. Ik had dat absoluut. Wij hadden al een zoon en ik stak nergens onder stoelen of banken dat ik, los van het feit dat ik natuurlijk vooral op een gezond kindje hoopte, een dochter zou willen. En dat bleken we te krijgen. Ik verfde alles roze, hing de kast vol met jurkjes en bereidde me helemaal voor op Floortje. Wat als bij de geboorte toch was gebleken dat het een jongetje was geweest… Natuurlijk; ook blij, maar wel ergens teleurgesteld. Je stelt je op iets anders in, toch? Nou lees ik net op HLN dat je van die teleurstelling zelfs een psychose kunt krijgen. Zo ver zou ik dan weer niet willen gaan…Gender Disappoinment, heet het. Lees op HLN het complete verhaal hierover.

Lees ook:Prematuurtje van 380 gram vierde deze kerst thuis!
Lees ook:Doodgeboren kinderen moeten ook een plek in geboorteregister krijgen
Lees ook:Babymoon: het klinkt geweldig, maar kan een stuk minder leuk uitpakken
Lees ook:Jongetje én meisje voor Nicolette Kluijver
Lees ook:Kinderen met veel blauwe plekken hebben mogelijk ADHD

1 Reacties // Reageer

One thought on “In een psychose omdat je geen meisje maar een jongetje krijgt (of andersom)

  1. hannie

    Wees blij dat je een kind krijgt ,ik kan het niet begrijpen dat je niet blij kan zijn ,een jongen of een meisje ,wat maakt het uit .Het is je kind !!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>