Stoute jongetjes hebben zes keer meer kans vroeg te sterven

Wat een akelige kop he? Maar het schijnt echt zo te zijn. Kinderen die vaak spijbelen of regelmatig in de problemen raken op school hebben zes keer meer kans om vroeg te sterven of gehandicapt te zijn tegen hun 48ste, blijkt uit een recent Brits onderzoek. Bizar hoor. Reden te meer ervoor te zorgen dat je kinderen op het rechte pad blijven. 
Meer dan 400 jongens, allemaal afkomstig uit dezelfde buurt, werden bestudeerd van acht tot 48 jaar. 16 procent van degenen met een geschiedenis van slecht gedrag als kinderen en een gerechtelijke veroordeling tegen hun 18de waren dood of gehandicapt tegen hun 48ste, dit in vergelijking met slechts 2,6 procent bij de brave jongens. De dood of de handicap werd niet veroorzaakt door drugs of geweld maar door hartziekten, kanker en andere veel voorkomende ziekten. “De resultaten van dit onderzoek toont aan dat dingen die in het gezin gebeuren tussen de leeftijd van acht en tien een onderdeel vormen in het proces van een vroegtijdige dood.”

Lees ook:Pesten maakt dat kinderen sneller ouder worden
Lees ook:Voor geboorte al defect bij autistische kinderen
Lees ook:Baby bij jou in bed laten slapen, vergroot kans op wiegedood
Lees ook:Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat
Lees ook:Waarom een jongetje beter een meester dan een juf voor de klas heeft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>