Slecht gesteld met kwaliteit van speelgoed

Regelmatig krijgen we hier een partijtje baggerspeelgoed binnen. Met verjaardagen, zomaar tussendoor: als er iets van 2,99 of zelfs nog lager op de verpakking staat, zijn veel mensen geneigd ‘even snel iets mee te nemen voor de kids’. Maar de praktijk leert dat het steevast weggegooid geld is. Het is heel snel kapot, gevaarlijk, het werkt niet optimaal of het slaat net de plank mis. Doe mij maar kwaliteitsspeelgoed van een merk. Fisher Price, Playmobil, Lego etc. Dan weet je tenminste dat je iets goeds koopt. Je betaalt er ook voor…maar dat lijkt me niet meer dan logisch. Uiteindelijk krijg je er ook weer iets voor. Zo heb ik gisteren het hele Little People dorp van mijn dochter die er nu wel is uitgegroeid, op Marktplaats gezet. En voor Fisher Price betalen mensen ook tweedehands wel! Binnen een paar uur was het verkocht.Het is slecht gesteld met de kwaliteit van goedkoop speelgoed, zo zeggen de Nederlandse omroepen VARA en NOS op gezag van een onderzoek van kwaliteitscontroleur TÜV Rheinland. Twee van de drie onderzochte artikelen voldoen niet aan de eisen en zouden dus niet binnen Europa verkocht mogen worden.  TÜV deed het onderzoek in opdracht van het VARA-programma Kassa. Bij het speelgoed zijn verboden weekmakers gevonden. Ook kunnen kinderen sommige speelgoedonderdelen inslikken. Het speelgoed kostte minder dan tien euro en was vooral verkrijgbaar bij goedkopere winkels.
Behalve speelgoed testte TÜV ook de kwaliteit van kerstverlichting. Daar was bij de helft van de snoeren iets mis met het label. Het gaat om onjuiste of ontbrekende veiligheidsvoorschriften op de verpakking, constructiefouten en temperaturen die gevaarlijk hoog kunnen oplopen.

Lees ook:Daar zijn ze weer; de klassiekers van Fisher Price!
Lees ook:Fischer Price gaat samenwerking met Shakira aan
Lees ook:Na iPhone® en iPod® nu ook iPad® kids proof
Lees ook:Kinderstoel bootst voor moeilijke slapers autorit na
Lees ook:Speelgoed uitgelicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>