Loopbaanadviezen aan zevenjarige kinderen

Mijn dochter wordt moeder en juf. En mijn zoon tornadojager. Of zoiets. Ach, ze zijn 5 en 8 en ze hoeven het van mij ook helemaal nog niet te weten. Maar de Britse overheid denkt daar anders over. Die begint met een proefproject om kinderen vanaf hun zevende jaar carrièretips te geven. Kinderen moeten over hun toekomst nadenken voordat ze op de middelbare school vakken gaan kiezen, aldus de Britse onderminister Ed Balls maandag. Vooral kinderen uit sociaal minder ontwikkelde gezinnen zouden profijt van de nieuwe plannen moeten hebben. De kinderen van zeven tot elf jaar krijgen les over professionele loopbanen en ze gaan universiteiten en bedrijven bezoeken.Het project werd mede gelanceerd door de baas van voetbalclub Manchester United, Alex Ferguson. Het is belangrijk dat ,,leraren en ouders talent vroeg ontdekken en kinderen opvoeden hun best te doen”, aldus Ferguson in Britse media. Het proefproject begint dit jaar nog op 38 basisscholen.

Lees ook:Videogames toch weer niet agressie-opwekkend voor kinderen
Lees ook:Invloed reclames op kinderen is groot
Lees ook:NEC en Feijenoord gaan schoolkinderen helpen
Lees ook:Kindje voor Ayaan Hirsi Ali
Lees ook:Kinderen vallen niet meer uit bomen, maar krijgen RSI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>