Kinderen net zo a-sociaal als ouders in het verkeer

Ik schaam me dood het toe te geven, maar ik laat mezelf bij tijd en wijlen echt vreselijk gaan in het verkeer….waar mijn kinderen bij zijn. Hartstikke stom natuurlijk! en helemaal na het lezen van het volgende bericht op HLN:  Jonge kinderen kopiëren het gedrag van hun ouders in het verkeer. Verder blijkt een enquête die het Belgische Ketnet-jeugdjournaal Karrewiet uitvoerde dat kinderen fietshelmen en fluojasjes niet cool vinden. Maar dat vinden wij ouders dan weer wel cool… (Jaja, ik beloof beterschap!) Karrewiet ondervroeg 758 kinderen tussen 8 en 12 jaar oud over het verkeer. Uit die ondervraging komt vooral de voorbeeldfunctie van de ouders duidelijk naar voren. Kinderen blijken hun gedrag te kopiëren. Daarnaast blijken zo goed als alle kinderen (95 procent) een gordel te dragen in de auto. De fietshelm (40 procent) en vooral het fluojasje (25 procent) zijn al heel wat minder ‘cool’.
Voorts toont het onderzoek dat kinderen het vaak moeilijk hebben met de verkeersregels. Vooral de voorrangsregels zorgen voor problemen. Kinderen vinden het bovendien zeer onduidelijk of ze wel of niet hun mp3-speler of gsm mogen gebruiken op de fiets.
Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) heeft alvast aangegeven dat het rekening zal houden met de resultaten van het onderzoek.

Lees ook:Coole kids op latere leeftijd vaak in de problemen
Lees ook:De moderne versie van het aloude bedelarmbandje: Cool-kids
Lees ook:Pestkoppen maken moeilijk vrienden
Lees ook:Keep it cool met Stokke® MyCarrier™ Cool
Lees ook:Als de kat van huis…dansen papa en de kinderen in de kamer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>