Hoogste legotoren ter wereld gebouwd voor goed doel

Zowat 50.000 mensen hebben in München de hoogste Lego-toren ter wereld gebouwd. Het gevaarte is maar liefst 29,97 meter hoog, ofwel 27 centimeter meer dan het vorige record, en bestaat uit meer dan een half miljoen blokjes. Vooral de 50.000 mensen boeien mij in dit bericht… Lijkt me een hele klus, met 50.000 man een torentje bouwen…
De liefdadigheidsactie van Lego en de HypoVereinsbank bracht ongeveer 100.000 euro op aan geld en goederen voor de gezinnen in München die het minder goed hebben. Dat vind ik dan weer aan de lage kant… (2 euro per bouwer…)
Meer dan 92 groepen uit scholen, kinderdagverblijven en duizenden gezinnen maakten afzonderlijk een honderdtal Lego-torens, die door een kraan opeengestapeld werden. De toren rust op een platform van 500 kilo zwaar en 2,2 vierkante meter. Het kunstwerk zelf weegt ongeveer anderhalve ton.
De eerste Lego-toren werd in 1986 in Groot-Brittannië gebouwd.

Lees ook:LEGO viert 80 jaar kleurrijke steentjes!
Lees ook:Ga met je kids naar LEGO WORLD Nederland
Lees ook:Aftellen naar Kerstmis met de LEGO® Adventkalender
Lees ook:Speelgoedwinkels lichten Sinterklaasinkopers op!
Lees ook:Win 5x Mia’s Puppyhuis van LEGO FRIENDS!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>