Wilt u kinderpostzegels kopen?

Die vraag kunnen we vanaf vandaag weer verwachten. Meer dan 200.000 kinderen uit de groepen 7 en 8 van zesduizend basisscholen gaan op pad om zegels en kaarten te verkopen. Natuurlijk koop ik braaf. Niet omdat ik postzegels nodig heb… Omdat je tegen kinderpostzegelverkopertjes gewoonweg geen nee kunt zeggen!  De schaatsers Stefan Groothuis en Annette Gerritsen trapten de actie dinsdag officieel af in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Zij bestelden de eerste setjes.Het thema van deze actie is, net als vorig jaar, ,,Laat kinderen leven.” Ieder kind heeft recht op onderwijs in een veilige leefomgeving. Om goed te kunnen leren, moet het zich prettig voelen op school. Dat is niet altijd vanzelfsprekend. In Nederland wordt een op de vijf kinderen gepest op school. Bij elkaar zijn dat er zo’n 130.000. Zij ondergaan het dagelijkse schoolbezoek als een straf. Wereldwijd kunnen meer dan honderd miljoen kinderen niet naar school. Een op de zeven kinderen tussen vijf en zeventien jaar oud werkt iedere dag. De Stichting Kinderpostzegels Nederland zorgt samen met partnerorganisaties dat zoveel mogelijk kinderen toch onderwijs kunnen krijgen. De Kinderpostzegelactie bracht vorig jaar een recordbedrag van 9,6 miljoen euro op.

Lees ook:9,5 miljoen opgehaald met kinderpostzegels
Lees ook:130 miljoen kinderen die wel naar school gaan, lezen slecht
Lees ook:Digitaal pesten onder kinderen vier keer erger geworden
Lees ook:Onmiddellijke stopzetting kinderbijslag naar buitenland
Lees ook:Geen geld meer voor scholen voor autistische kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>