Vrouw bevalt van baby van bijna NEGEN kilo!

Een bericht waar de rillingen je van over de rug lopen: Een Indonesische vrouw is bevallen van een baby van 8,7 kilogram. Het 62 centimeter lange jongetje kwam maandag via een keizersnede ter wereld. Het is de grootste baby die ooit in het land is geboren, zeggen de artsen. Monsterlijk. En godzijdank voor de keizersnede. Je moet er toch niet aan denken dat je het op de normale manier ter wereld zou moeten brengen! Het kind is zo groot doordat z’n moeder diabetes heeft. Het komt vaker voor dat moeders met diabetes grote kinderen ter wereld brengen. De baby groeit te hard, omdat hij te veel glucose krijgt.
Het vorige recordhoudertje werd in 2007 geboren in Jakarta en woog 6,9 kilo. Normaal weegt een baby tussen de drie en vier kilogram bij de geboorte.

Lees ook:Extreem zware baby in Mexico geboren
Lees ook:Keizersnede verhoogt risico op overgewicht
Lees ook:Keizersnede verhoogt kans op astma met 80%
Lees ook:Baby’s worden dikker en dikker geboren
Lees ook:Vrouw bevalt van megazware baby zonder pijstilling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>