Veel gesjoemel met kinderopvang onder allochtone ouders

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:4j32M_WjiKFoDM:http://www.inoverheid.nl/intermediair/img.db%3F1300024 De fiscus is begonnen om bij een grote groep, voornamelijk allochtone ouders, voor miljoenen aan opvangsubsidies terug te vorderen omdat die onterecht zouden zijn verkregen. Wat een stuitend verhaal! Zo begrijp ik wel dat het allemaal steeds lastiger gaat worden je kind onder te brengen tegen een normale prijs.  Bij zeker 1760 ouders, verspreid over het hele land, heeft de Belastingdienst afgelopen maanden om aanvullend bewijs gevraagd voor opvang via een gastouderbureau. De ouders zouden meer uren hebben gedeclareerd dan daadwerkelijk werd opgepast. Ook werd er volgens de fiscus meer opvang opgegeven dan op basis van hun werk en reistijd te billijken valt. De overheid betaalt via toeslagen mee aan de oppas van kinderen van werkende ouders. Dat kan via een crèche of via een gastouderbureau, waar de oppas aan huis komt. Ik denk dat de overheid ook eens na moet gaan denken… Want als sjoemelen dus zo eenvoudig gaat… Lees het verhaal verder op De Telegraaf.

Lees ook:Wie heeft de allerbeste oppas van het jaar? Nomineer hem of haar!
Lees ook:Kleine drie miljard uitgekeerd voor kinderopvang
Lees ook:Vrouw zet oppaskindje op eBay – ‘voor het geld’
Lees ook:Geen naschoolse opvang voor 20.000 kinderen
Lees ook:Nanny beter en goedkoper dan kinderopvang?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>