6-jarige wil ambtenaar worden; een corrupte ambtenaar

Sommige kinderen hebben het leven al op hele jonge leeftijd begrepen. Neem bijvoorbeeld een 6-jarig Chinees meisje dat de harten van veel Chinezen gestolen door op haar eerste schooldag in een tv-interview te zeggen, dat ze ervan droomt om een corrupte ambtenaar te worden. Vooral de reden die ze ervoor aandraagt is geweldig!
”Als ik later groot ben wil ik ambtenaar worden”, zei het meisje, van wie het gezicht onherkenbaar was gemaakt.c”Wat voor ambtenaar?”, vroeg de interviewer, waarop het meisje antwoordde: ”Een corrupte ambtenaar, omdat corrupte ambtenaren veel spullen hebben.”
Op Chinese websites is een discussie losgebarsten over de uitspraken van het meisje. Toonaangevende bloggers noemen de uitspraken ”een weerspiegeling van de sociale realiteit”. Anderen prijzen het kind voor haar ”realistische” kijk op het leven of zijn cynisch over de wijdverbreide corruptie in het land.
”De schaduwkant van het leven heeft zelfs al effect op kinderen – hoe moeten we de volgende generatie nog opvoeden?”

Lees ook:Medisch Nederland bozig op blije Wendy van Dijk
Lees ook:Zorgt drama Duitsland voor angst bij ouders?
Lees ook:De Kleine Zebra: een walhalla vol gave cadeauidee├źn
Lees ook:Moeder stopt baby in de magnetron
Lees ook:Zo bewaar je alle leuke uitspraken van je kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>