Oudere zwangeren hebben meer stress dan jonge moeders

Vrouwen die op latere leeftijd een kind krijgen hebben niet meer last van zwangerschapskwaaltjes, maar ze kampen wel met meer stress over hun ongeboren baby dan jonge mama’s. Dat blijkt uit Australisch onderzoek. Ik denk dat we toch inmiddels wel kunnen concluderen dat je er -als het even kan- toch echt niet te lang mee moet wachten. Er zitten bijna alleen maar nadelen aan moederschap op latere leeftijd.

De studie volgde 620 Australische vrouwen tussen 20 en 40 jaar vanaf het derde trimester in hun zwangerschap tot vier maanden na de geboorte. Daaruit bleek dat vrouwen ouder dan 37 evenveel last hadden van kwaaltjes als misselijkheid als jonge vrouwen. “Vaak wordt gedacht dat oudere mama’s minder goed omkunnen met de lichamelijke kwaaltjes van een zwangerschap. Of dat ze het moeilijker vinden om hun levensstijl aan te passen. Maar dit onderzoek bewijst dat oudere vrouwen daar geen problemen mee hebben. Ze zijn wel bezorgder over de gezondheid van hun ongeboren baby. Maar dat was te verwachten aangezien de bewijzen groeien dat het ongezond is om op latere leeftijd nog een kind te krijgen. Jongere mama’s gaan ook positiever om met de veranderingen in hun lichaam”, aldus de onderzoekers.

Lees ook:Kinderen op latere leeftijd krijgen niet alleen maar negatief
Lees ook:Vrouwen blijven roken voor gemakkelijke bevalling
Lees ook:Combinatietest voor zwangeren kan stukken nauwkeuriger
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap nog slechter dan altijd al werd gedacht
Lees ook:Hoe ouder de mama, hoe dikker de baby bij geboorte

1 Reacties // Reageer

One thought on “Oudere zwangeren hebben meer stress dan jonge moeders

  1. Liesbeth Kombrink

    Wat is de bron van dit artikel?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>