Gamen mag – van de makers van Sesamstraat!

En die kunnen het weten! Games worden in de media soms in een slecht daglicht gesteld, vooral als het gaat om gamende kinderen. De makers van kinderserie Sesamstraat denken echter positief over games en hun invloed op kinderen.  Onderzoek van het Joan Ganz Cooney Center – onderdeel van moederbedrijf Sesame Workshop – stelt dat onderwijzers, overheidsinstellingen en de zorgsector beter gebruik zouden moeten maken van games om kinderen te laten leren.

“Ondanks de reputatie dat games geweld en chaos promoten, blijkt het dat ze kinderen helpen met het omgaan met het leven in de 21e eeuw,” aldus het rapport. “Goed gemaakte games hebben veel potentie om kinderen op een gezonden manier te laten groeien. Op die manier leren ze omgaan met informatie en ontwikkelen ze vaardigheden die later in het leven van pas komen.”  Het rapport sluit af met de aanbeveling om meer te investeren in spellen voor kinderen.

Lees ook:Rommel is goed voor kinderen
Lees ook:De peuterjaren
Lees ook:Voed je kind bijtijds financieel op…met zakgeld!
Lees ook:Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat
Lees ook:Kinderen worden minder gewelddadig door sporten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>