Dyslectische kids ook langzamer met veters strikken

Mensen met dyslexie hebben niet alleen moeite met taal. Zij voeren kleine reeksen van bewegingen, zoals veters strikken en vioolspelen, langzamer uit dan mensen die niet dyslectisch zijn. Dat zegt onderzoekster Elian de Kleine, die onlangs op dit onderwerp promoveerde aan de Universiteit Twente. Zou het wat zeggen dat mijn zoon (8), een paar maanden geleden op dezelfde dag als zijn zus (4) zijn veterstrikdiploma heeft gehaald?

Ongeveer 5 tot 12 procent van de bevolking heeft dyslexie, blijkt uit informatie van de Universiteit Twente. Dyslectici hebben, ondanks een normale intelligentie, moeite met leren lezen, spellen en schrijven. Of dyslexie alleen een taalprobleem is of een grotere impact heeft, daarover verschillen wetenschappers van mening. De Kleine nam voor haar onderzoek negentien dyslectici en 21 niet-dyslectici onder de loep.

Lees ook:5 misvattingen over kinderen met dyslexie
Lees ook:Computerprogramma helpt dyslectische kinderen
Lees ook:Laaggeletterdheid
Lees ook:Laat dyslectische kids boeken met lettertype dyslexie lezen
Lees ook:Dyslectici zijn niet dom!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dyslectische kids ook langzamer met veters strikken

  1. Sven

    Is wel logisch aangezien veters leren strikken en leren lezen ongeveer dezelfde hersengebieden gebruiken.

    Een mooie site over veters strikken is http://veters-strikken.mmavida.com

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>