Ook peuters moeten zonnebril dragen!

Kleintjes die buiten spelen, zouden hun ogen evengoed moeten beschermen met een zonnebril. Dat stellen Britse oogspecialisten, zij vinden dat vooral kleintjes oogbescherming nodig hebben. dat is alleen wel wat makkelijker gezegd dan gedaan. Zorg namelijk maar eens dat je peuter ‘m ophoudt! Maar ja, het is natuurlijk wel het belang van de kinderoogjes… Hoe deden onze ouders dat eigenlijk??? (m.a.w. slaan we niet een beetje door in onze bezorgdheid?)
Kleine kinderen zijn extra gevoelig aan de schadelijke zonnestralen. Hun ooglenzen zijn transparanter dan bij een volwassene en schadelijke stralen dringen sneller door.
Teveel UV-licht leidt in het slechtste geval tot een heleboel oogproblemen, zo blijkt uit onderzoek. 80 procent van alle UV-blootstelling gebeurt voor de leeftijd van 18 jaar doordat veel kinderen buiten spelen. Sterk zonlicht beschadigt hun ogen en kunnen andere oogstoornissen als katarakt, troebel zicht en zelfs blindheid, veroorzaken.
Ouders dienen er volgens de onderzoekers op toe te zien dat de kleintjes een degelijke zonnebril met een hoge beschermingsfactor dragen.

Lees ook:Bescherm de oogjes van je baby tegen de zon!
Lees ook:Zomerbaby’s hebben grotere kans op bijziendheid
Lees ook:Juist kinderogen beschermen tegen Uv-straling
Lees ook:Slechts 4.7 % van de Nederlandse kinderen heeft zonnebril
Lees ook:My First Shades Eyewear; voor de bescherming van je kinds ogen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>