Kinderen gek op de radio

„Radio is allerminst ouderwets.” Dat zegt 87 procent van de kinderen tussen negen en veertien jaar, zo blijkt vrijdag uit een onderzoek van het onderzoekspanel Jeugdpeil in opdracht van NOS Radio Jeugdjournaal. Als ik naar mijn kinderen kijk, klopt dat ook wel. Die vinden het altijd wel leuk de radio aan te zetten in de auto. Maar wat ik vroeger deed; kinderprogramma’s luisteren op de radio, dat doen ze niet…
Ruim vier van de vijf kinderen luistert in meer of mindere mate naar de radio, zo blijkt uit het onderzoek dat zaterdag gepresenteerd wordt tijdens de allereerste uitzending van het NOS Radio Jeugdjournaal. De auto (69 procent) en de eigen kamer (66 procent) zijn de favoriete plekken voor de jeugd om het medium te beluisteren. Bijna alle kinderen (92 procent) luisteren via een traditioneel radiotoestel, terwijl een kleine minderheid de computer hiervoor inschakelt of een mobieltje gebruikt.

De meeste kinderen vinden goede muziek het belangrijkste op de radio, gevolgd door leuke weetjes (games, artiesten en mode). Nieuws komt op de derde plaats. Op zaterdag 20 en zaterdag 27 juni is vanaf 19.00 uur het NOS Radio Jeugdjournaal op Radio 1 een kwartier als experiment te beluisteren.

Lees ook:Jeugd kiest voor Wouter Bos
Lees ook:Kinderen net zo a-sociaal als ouders in het verkeer
Lees ook:Onderzoek wijst uit dat kinderen helemaal niet zo gek op computerspelletjes zouden zijn….
Lees ook:Kinderen geven hun basisschool gemiddeld een 8
Lees ook:Kinderen massaal aan de mobiele telefoon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>