Een gezicht met papa? Meer aandacht en steun!

Kinderen die qua uiterlijk en lichaamsgeur een grote gelijkenis vertonen met hun vader, krijgen meer aandacht en steun dan kinderen die minder weg hebben van hun verwekker, zo blijkt uit een Franse studie. Mooi toch dat stukje natuur? Als het kind op de vader lijkt, weet je tenminste zeker dat mama de baby niet van de melkboer heeft!
 
Onafhankelijke waarnemers bepaalden tijdens de studie welke kinderen uit de gezinnen qua lichaamsgeur en uiterlijk het meeste weg hadden van hun vader. Dat deden ze door foto’s te vergelijken en te ruiken aan T-shirts van zowel de kinderen als de vaders. Uit het onderzoek bleek dat de vaders meer tijd, geld en aandacht besteedden aan de kinderen die het meeste op hen leken. Het geslacht van de kinderen en de volgorde van geboorte was niet van invloed op de opvoeding.  Volgens hoofdonderzoekster Alexandra Alvergne is het gedrag van de vaders evolutionair te verklaren, omdat mannen nooit met honderd procent zekerheid kunnen weten of een zoon of dochter door hen zelf is verwekt. Een eerdere studie uit 2006 toonde aan dat ongeveer 1,7 procent van de wereldbevolking is verwekt door een onwettige vader. Wetenschappers vermoeden dat vaders in westerse landen eveneens een voorkeur hebben voor kinderen die een grote gelijkenis met hen vertonen.

Het buitenechtelijke kind van Boris Becker zou dan voldoende aandacht van paps moeten krijgen, maar volgens mij is dat weer een gevalletje ‘uitzondering op de regels!’

Lees ook:Dikke papa’s maken dikke kinderen
Lees ook:Kids willen meer tijd met papa en mama
Lees ook:Moeders trekken mooiste kinderen voor
Lees ook:Vader wil meer tijd voor de kinderen
Lees ook:Meeste kinderen deze maand verwekt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>