Jongens houden meer van snoep dan meisjes

Meisjes hebben beter ontwikkelde smaakpapillen dan jongens. Daardoor hebben jongens meer behoefte aan voedsel met een sterke smaak – en oook aan zoetigheden – dan meisjes, zo ontdekten onderzoekers van de universiteit van Kopenhagen, die zowat 9.000 schoolkinderen een aantal lekkernijen aanboden en een vragenlijst over hun eetgewoonten deden invullen. Dat had ik niet gedacht!!! Wij vrouwen hebben toch meer het stempel van snoep te houden, en ik zou er vanuit gaan dat er dus al vroeg in zou zitten. Maar als ik bij mij thuis kijk, klopt het wel. Mijn zoon snoept liever dan mijn dochter. Uit het onderzoek bleek dat de smaak van jongens en meisjes zich rond het dertiende levensjaar plots ontwikkelt doordat kinderen zich in die levensfase bewust worden van zure smaken en minder snel grijpen naar de zoetigheden die voordien het meest in trek zijn. Dat verklaart waarom jongere tieners vaak niet erg kieskeurig zijn over wat ze eten. Die evolutie geldt vooral voor meisjes, die door hun verfijndere smaakorgaan gevoeliger zijn voor zachte smaken, terwijl jongens het toch liever wat sterker en extremer hebben. Want zij hebben gemiddeld zo’n 10 procent meer zure en 20 procent meer zoete ingrediĆ«nten in hun voedsel nodig om echt te kunnen proeven hoe smakelijk het is. Een verrassende conclusie (voor beide geslachten) is ook dat een op de drie ondervraagde jongeren de voorkeur geeft aan niet-zoete frisdranken.

Lees ook:Meisjes sneller volwassen dan jongens
Lees ook:Sms’en meest populaire manier van communiceren onder jongeren
Lees ook:Zo belangrijk is een goede vriend voor een tiener…
Lees ook:Kinderen maken online massaal vrienden met vreemden
Lees ook:Jeugd toch voorzichtig met profielen op chatsites

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>