De kinderwagen als Porsche of BMW

Meer dan twee derde van de Britse ouders voelt zich gedwongen om dure autozitjes of speeltjes voor hun baby te kopen. Verder blijkt uit een studie dat 12 procent van hen een kinderwagen als een statussymbool ziet. Hoe chiquer de kinderwagen, hoe beter je uitstraling… Nou moet ik zeggen dat ik ook wel eens gedacht heb ‘ligt mijn kind hier toch even in dezelfde kinderwagen als onze toekomstige koninging’, toen ik achter de Bugaboo liep…Een vijfde van de deelnemers van de enquête gaf toe hun kinderen kledij aan te trekken die bij hun eigen outfit passen. “We zien heel veel mensen die dure babyspullen kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben”, aldus de onderzoekers. “Op het speelplein en op school is de strijd tussen de dure merken ontzettend groot. Deze trend werd gestart door celebs als Katie Holmes en Victoria Beckham die fortuinen spenderen aan accessoires voor hun kinderen. Steeds meer ouders vinden het belangrijk om net dezelfde belachelijk dure kinderwagen als in de film van ‘Sex and the City’ te hebben. Zeker in deze moeilijke tijden is het heel belangrijk dat ouders kunnen weerstaan aan veel te dure accessoires”.

Als ouders meer dan één kind hebben, tellen deze uitgaven al snel op. Sommigen spenderen meer dan 1.000 euro aan een kinderwagen. Vooral aan dit item kun je volgens de deelnemers te veel geld spenderen, het meest overbodige babygadget vinden ze een babyfoon met videobeelden.

Lees ook:Kledingkasten kinderen PUILEN uit!
Lees ook:Je maakt kinderen niet gelukkig met dure gadgets
Lees ook:Dure gadgets maken kinderen echt niet gelukk
Lees ook:Kinderkledinglijn van Katie Holmes in de maak
Lees ook:Dochter Tom Cruise en Katie Holmes lanceert kledinglijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>