Games nuttig voor gezinsleven

75 procent van de Britse ouders gelooft dat videogames nuttig zijn voor kinderen en hun families. Maar liefst 94 procent van de ouders controleert de leeftijdskeuring op games, blijkt uit het tweede jaarlijkse ‘Play Smart, Play Safe’-onderzoek van Xbox-producent Microsoft. Ik heb er nooit zo over nagedacht… Nuttig? Ja, het is af en toe lekker rustig dat je ze even aan het gamen kunt zetten. Maar daar houdt het toch echt mee op!
61 procent van de deelnemers vindt dat games voor een sociale ervaring zorgen, 52 procent vindt dat ze de familie samenbrengen, en maar liefst 80 procent ziet gamen als een vitaal onderdeel van home entertainment, meldt de Telegraaf. 94 procent van de ouders controleert de leeftijdsindicatie op videospelletjes, en 69 procent van de kinderen wilt ook dat de ouders daarop letten. 42 procent van de ouders maakt zich wel zorgen over de gevaren die kinderen online lopen tijdens het gamen, maar 95 procent van de kinderen laat weten nooit iets engs meegemaakt te hebben tijden het spelen van online spelletjes.

Lees ook:Bloedtoevoer hersenen minder tijdens spelen van games
Lees ook:Ouders hebben geen idee welke games hun kinderen spelen
Lees ook:Kinderen downloaden eenvoudig games voor 18+
Lees ook:Nee joh! Je kind wordt niet dik van gamen!
Lees ook:Kinderen kopen veel te makkelijk online games

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>