Nederlandse tienermeiden blij met lijf

Nederlandse tienermeiden zijn behoorlijk tevreden met hun lichaam. Dit blijkt uit onderzoek, gehouden onder bijna 20.000 jonge meiden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en uitgevoerd door website Girlscene.nl. Wat een goed geluid eens een keer! Het lijkt soms wel of niemand meer blij is met zichzelf, maar onze Nederlandse damesjeugd schijnt er toch anders over te denken. Fijn!
De uitkomst van het onderzoek is opvallend, aangezien in de media de laatste tijd vooral werd gesproken over grote onzekerheid bij deze doelgroep.

Bijna de helft van de meiden beoordeelt zichzelf met een rapportcijfer 7 of 8 op de vraag ‘Wat voor cijfer zou jij je lichaam geven?’. Ruim één op de tien tienermeiden geeft haar lijf zelfs een 9 of een 10.

20 procent van de jonge bezoekers geeft zichzelf een zes. De groep die zichzelf een dikke onvoldoende geeft, is relatief klein; maar 1 op de 10 meisjes beoordeelt haar uiterlijk met een score van een 3 of een 4.

Lees ook:Boze moeders zijn slechte moeders (vinden ze zelf!)
Lees ook:Make-up erg belangrijk voor tienermeiden
Lees ook:Meisjes die urenlang over problemen praten kunnen depressief worden
Lees ook:40% van de jongeren schaamt zich voor zijn ouders
Lees ook:Nederlandse ouders geen goed verkeersvoorbeeld voor kinderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse tienermeiden blij met lijf

  1. Corset-lover

    Laten ze ook wel zien ook, rokjes die hun kont maar nét bedekt, strakke shirtjes met lage hals, grote uitpuilende borsten in BH .
    Duidelijk zichtbaar dat ze blij en trots zijn op hun lijf.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>