10 miljoen extra voor allochtone kinderen

De ministers Rouvoet (Jeugd en Gezin) en Van der Laan (Integratie) kennen 10 miljoen euro subsidie toe aan projecten voor allochtone kinderen in Amsterdam, Rotterdam en Noord-Brabant. De gemeenten moeten met dat geld proefprojecten ontwikkelen, waarna uiterlijk in 2011 een preventief jeugdbeleid voor migrantenjongeren van de grond is gekomen.

Het stemt de ministers zorgelijk dat 51 procent van de jongeren in een justitiƫle inrichting van allochtone afkomst is, terwijl migrantenkinderen 23 procent van de jeugd uitmaken. Daarnaast maken allochtone kinderen, in vergelijking met autochtone kinderen, minder gebruik van peuterspeelzalen, jeugd- en jongerenwerk en van sport- en spelvoorzieningen.

Lees ook:Rouvoet wijst allochtone ouders op hun te dikke kinderen
Lees ook:25% autochtone kinderen speelt niet met allochtone kids
Lees ook:Te laag schooladvies voor veel Amsterdamse kinderen van allochtone afkomst
Lees ook:Crisis lijkt jongeren weinig te doen
Lees ook:Gehoorschade door MP-3 spelers laat jongeren koud

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>