Roken ook verboden op schoolpleinen

70 procent van de jongeren is voorstander van het rookverbod, zo blijkt onderzoek van Top-X, het jongerenpanel van EenVandaag waar 1500 respondenten aan deelnamen.  Veel jongeren vinden dat er wel meer maatregelen tegen roken mogen komen. Zo stelt driekwart dat ook roken op het schoolplein moet worden verboden. Goed zo! Helemaal mee eens! En dan oko door ouders. Want wat vind ik het een akelig gezicht ouders op het schoolplein te zien roken als ze de kinderen komen ophalen.

56 Procent vindt het nu net zo gezellig of zelfs gezelliger in de kroeg dan toen er nog wel een sigaret mocht worden opgestoken. Een kwart, vooral de rokers, is van mening dat het uitgaan sinds het verbod minder gezellig is. De ban van sigaretten in horecagelegenheden heeft overigens weinig invloed op het rookgedrag. De meeste jonge rokers steken nog trouw hun sigaretje op. Van alle maatregelen om toch te kunnen roken in de kroeg krijgt een afgesloten rookruimte de meeste steun, gevolgd door het terras en de elektrische sigaret.

Lees ook:E-sigaret niet te koop voor kinderen
Lees ook:Jeugd steekt steeds jonger de eerste sigaret op
Lees ook:Verbod op roken bij kinderen
Lees ook:Onze kinderen bewegen te weinig, drinken teveel en roken
Lees ook:30% jongeren rookt wel eens

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Roken ook verboden op schoolpleinen

  1. mauro

    ik rook gw ff een peukie op het schoolplein of het nou verboden word of nie

      /   Reply  / 
  2. DJ-Chris

    De antirokers beginnen zichzelf te veraden, Goed zo! Want in de buitenlucht kun je niet meer beweren dat je ziek wordt van andermans rook. Het gaat puur om het aanzicht. Er moet alleen nog een naam verzonnen worden voor dit type fobie. Als je niet tegen rokende mensen kan, sluit jezelf dan binnenshuis op. Ik rook zelf ook niet, maar stel ik me zo aan? Nee! want behalve dat ik er niet in mee ga zou ik ook nog eens de helft van me vrienden kwijt raken. Roken of niet roken, het boeit me niet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>