10-jarig meisje doet mee aan bodybuildwedstrijd

Is dit eng of wat? Zeker, sporten is prima voor kinderen. Helemaal goed zelfs. Maar dat een 10-jarige er zo afgetraind uitziet… Ik vind het ronduit eng! Kan natuurlijk ook weer alleen maar 'elders'. In Nederland zouden hier kamervragen over gesteld worden. En terecht! Maar ook in Australië is de deelname van een meisje van tien aan een bodybuildingwedstrijd niet 'voor normaal' genomen. Het meisje zelf is zich van geen kwaad bewust en 'deed alleen mee voor het plezier'. Ook de moeder van het meisje ziet geen kwaad in de deelname van haar dochter.  

De 10-jarige Maughan Wellham zei na afloop: "Ik wil ook helemaal geen bodybuildster worden, maar een olympisch atlete." Wellham moest omwille van haar leeftijd wel in een aparte categorie meedoen, waarin ze – uiteraard – de enige deelneemster was, meldt het Laatste Nieuws.

Ook moeder Michelle vond het prima dat haar dochter aan de wedstrijd deel zou nemen. "Ze wilde meedoen aan de wedstrijd nadat ze er een paar op tv had gezien. Ik heb het zaakje eerst goed onderzocht, maar heb haar uiteindelijk laten meedoen. Maughan is een echte fitness freak. Lopen, push-ups, pompen, ze doet het allemaal. Gewichtheffen doet ze niet, dat vind ik niet verantwoord op haar leeftijd." JOH!

Gezondheidsexperts zijn het niet eens met moeder en dochter. "Het is niet veilig en het heeft niet eens zin op die leeftijd", zegt Peter Larkins. "Kinderen hebben de hormonen niet om de spieren te ontwikkelen." Ook kwam er kritiek van psychologen. "Op zo'n jonge leeftijd met je lichaam pronken zendt een verkeerd signaal naar kinderen", klonk het. "Kinderen zouden zich meer moeten concentreren op wat ze doen en niet op hoe ze eruit zien."

Lees ook:Dochter Cindy Crawford mag nog geen model worden
Lees ook:Dochter Anna Nicole Smith is kindermodel
Lees ook:Zo belangrijk is meekijken met chatten van kinderen!
Lees ook:9-jarige krijgt baby
Lees ook:Tekenaars en filmmakers door Cartoon Network uitgedaagd…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>