Leerplichtambtenaren grijpen Amsterdamse kinderen op Schiphol

Amsterdamse ouders die denken hun kinderen een paar dagen eerder van school te kunnen halen voor de vakantie, kunnen bedrogen uitkomen. De gemeente stuurt leerplichtambtenaren naar Schiphol om te controleren of scholieren niet al het vliegtuig nemen voordat ze daadwerkelijk vrij zijn. Sta je dan, met je koffers gepakt… Zou jij je vakantie dan laten schieten? Denk het niet!

De PvdA-politicus Asscher wil het 'luxeverzuim' flink aanpakken. Volgens zijn zegsman ergeren ook de scholen zich groen en geel aan het feit dat kinderen de laatste dagen voor de vakantie niet meer komen opdagen. "Kinderen horen op school te zitten en we tolereren het niet als de leerplichtwet wordt overtreden'', aldus de wethouder. "Veel ouders willen vroeg op vakantie en houden hun kinderen van school om de grote drukte voor te zijn.''

Volgens Asscher gebeurt dat jaarlijks met vele honderden en misschien wel duizenden leerlingen. Hoe de leerplichtambtenaren precies te werk gaan op Schiphol wil de politicus niet verklappen.

Overigens richten de controleurs de aandacht niet alleen op jonge kinderen. Ook tieners moeten eraan geloven. Ook bijna alle scholen in het basis- en voortgezet onderwijs in Amsterdam krijgen de komende weken bezoek van een leerplichtambtenaar.

Lees ook:Schoolkinderen moeten vijf snipperdagen krijgen!
Lees ook:Kinderopvang vanaf 2011 niet te betalen
Lees ook:Kijk uit met ‘luxeverzuim’ kinderen…
Lees ook:Veel hoofdluis na vakantie: 88% van alle scholen controleert
Lees ook:Onderwijzers moeten kinderen insmeren op zonnige dagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>