Bijsluiters medicijnen speciaal voor kinderen ontwikkeld

De stichting Uitgifte Informatie heeft voor kinderen in eenvoudige taal bijsluiters ontwikkeld bij medicijnen. Volgens de organisatie gebruikt 60 procent van de kinderen tussen 0 en 16 jaar medicijnen, bijvoorbeeld tegen eczeem en obstipatie. Ook gebruiken ze vaak antibiotica. In de bijsluiter is veel informatie weggelaten. Daarbij zijn plaatjes en spelletjes verwerkt. Zonodig kunnen ouders de bijsluiter voorlezen aan hun kinderen. Goede zaak!!!

Lees ook:Artsen veel te scheutig met antibiotica bij kinderen
Lees ook:Luiers moeten beter gerecycled
Lees ook:Antibiotica helpt niet bij longontsteking door RS-virus
Lees ook:Voorlezen, doen! En wel hierom…
Lees ook:Wat weet jij over de medicijnen van je kind?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>