Steeds meer jongetjes met overgewicht van borsten af geholpen

Zojuist lees ik een wel heel verontrustend bericht op de Telegraaf: Kinderen worden zo vroeg dik dat steeds meer jongens al voor hun puberteit van hun borsten afgeholpen moeten worden. Hoe erg is dat? Wanneer gaan we nou eens inzien dat we onze kinderen wat gezonder moeten laten eten en vooral volop moeten laten sporten en bewegen??? Dit kan toch niet?

Plastisch chirurgen krijgen behalve steeds meer volwassen mannen, ook een groeiende groep jongetjes met vrouwelijke vormen op het spreekuur. Christian Duncan van een ziekenhuis in Liverpool zegt tegen de Daily Mail dat hij afgelopen jaar 20 borstverkleiningen heeft uitgevoerd op jongens.

Naast de ingreep probeert hij de jongeren te stimuleren anders te gaan leven. Zijn klanten zijn nu dikke bankzittertjes die tv kijken, niet sporten en vet eten. Veel dikkerds kunnen ook zonder chirurgie, als ze maar hun leefstijl aanpassen. De plastisch chirurg heeft daar vaak een hard hoofd in.

Een aantal heeft door het overgewicht echt een aandoening gekregen waardoor borsten enorm gaan groeien. 'Dat worden borsten waar heel wat vrouwen trots op zouden zijn'. Oorzaak is een zeer eenzijdig dieet met teveel vet.

De chirurg ziet de aantallen patiënten sterk groeien. De jongens komen pas als ze gepest worden op school.

Lees ook:Rouvoet wijst allochtone ouders op hun te dikke kinderen
Lees ook:Kinderen worden niet langer langer, wel dikker
Lees ook:Meisjes steeds vroeger puberteit in
Lees ook:Jongetje én meisje voor Nicolette Kluijver
Lees ook:Maagverkleining voor kinderen vanaf elf jaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Steeds meer jongetjes met overgewicht van borsten af geholpen

  1. dominique

    ik vind het eigelijk best erg dat er zoveel dikke mensen rond lopen, als je het zo bekijkt zijn er ongeveer 3 op de 5 mensen met overgewicht.
    ik bedoel neem liever een snoepje dan een vette hap bij de snackbar, kijk een keertje kan geen kwaat maar elke week!!!
    neem liever een lekker tussendoortje bijv. een appel, of een Sultana.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>