Gewelddadige games zouden helemaal niet slecht zijn voor kinderen

Twee onderzoekers van Harvard zijn tot de conclusie gekomen dat gewelddadige games helemaal niet zo slecht zijn voor kinderen als in de media beweerd wordt. Ik vind het allemaal best, maar bij mij thuis krijgen ze ze desondanks NIET! Je kunt mij namelijk nog zoveel 'wetenschappelijk' bewijzen – het kan nooit goed zijn dat je 11-jarige zoon in zijn vrije tijd vrituele mensen doodschiet of aan stukken snijdt. 

In hun onderzoek, dat in 2004 begon en ruim 1,5 miljoen dollar heeft gekost, hebben ze gekeken naar het effect dat games hadden op 1.200 verschillende kinderen. Deze kinderen speelden zowel gewelddadige games zoals Grand Theft Auto, als mindere heftige titels zoals The Sims. Hun conclusie is te lezen in het boek ‘Grand Theft Childhood: The Suprising Truth About Violent Video Games.’

De twee psychologen, Lawrence Kutner en Cheryl Olson, kwamen erachter dat het gamen voor de meeste kinderen juist stressverlagend werkte. Sommige kinderen vertoonden alsnog speels agressief gedrag nadat zij urenlang een gewelddadige game hadden gespeeld. Dit was echter niet anders dan het gedrag wat zij vertoonden na het zien van een martial arts actiefilm.

In het boek benadrukken Kutner en Olson dat het belangrijk is dat ouders weten wat hun kind speelt. Ook moeten zij zich niet laten beïnvloeden door de eindeloze stroom negatieve berichten en aanvallen die vanuit de media op de game-industrie wordt afgevuurd. Ouders moeten volgens Kutner en Olson kijken naar het wetenschappelijke bewijs en zelf een oordeel vellen voor zichzelf en hun gezin. 

Lees ook:Videogames toch weer niet agressie-opwekkend voor kinderen
Lees ook:Kinderen downloaden eenvoudig games voor 18+
Lees ook:Obama; kinderen op tijd naar bed en Xbox achter slot en grendel
Lees ook:Meisjes minder vaak hyperactief dan jongens
Lees ook:Bloedtoevoer hersenen minder tijdens spelen van games

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gewelddadige games zouden helemaal niet slecht zijn voor kinderen

  1. Klaas Strooker

    Ouders zouden wat vaker naar de leeftijd gegevens van de spellen (games) moeten kijken.
    Dit staat er, hopelijk, niet voor niets op.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>