Meer dan de helft ouders smeert kinderen niet in

Ik moet zeggend at ik het ook nogal eens vergeet… Je kind insmeren als het buiten gaat spelen. En ik ben niet de enige. Ouders beschermen hun spelende kinderen veel te weinig tegen de zon. Slechts 44 procent van de ouders smeert hun kinderen bij het buitenspelen in de zon in met middel tegen zonnebrand. De KWF Kankerbestrijdig is daarom gestart met de campagne 'Te veel zon is niet gezond'. Zo wil de KWF ouders op het gevaar voor hun kinderen te wijzen. Ook moet de campagne benadrukken dat te veel zon de kans op huidkanker vergroot.

 

Uit onderzoek van de KWF Kankerbestrijding, in samenwerking met de Universiteit van Maastricht, bleek dat 62 procent van de ouders weet dat kinderen door zonverbranding een groter risico op huidkanker ontwikkelen. Aan het onderzoek werkten 630 ouders en kinderen mee.

Op het strand zorgen de ouders wel dat hun kinderen goed beschermd zijn tegen de zon, maar bij bijvoorbeeld buitenspelen of buiten fietsen niet.

Volgens het KWF neemt het aantal patiënten met huidkanker toe. In 2000 waren er 21.000 nieuwe patiënten bij. Twee jaar geleden kwamen er dertigduizend patiënten bij.

Lees ook:Nederlandse ouders beschermen kinderen niet goed tegen de zon
Lees ook:Wij beschermen onszelf en onze kinderen niet voldoende tegen de zon!
Lees ook:Kids met ADHD verhoogde kans op verslaving
Lees ook:Kinderen onder de twee in de zon laten is gevaarlijk!
Lees ook:Botox om kwijlen kinderen met hersenbeschadiging tegen te gaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>