Veel te veel kinderen roken mee met ouders

Ik begrijp werkelijk niet hoe ouders het in hun hoofd halen binnen te roken, in auto's met kinderen op de achterbank te roken of kinderen wegens eigen belang in het rokersgedeelte in een restaurant zetten. Kinderen horen niet mee te roken! En hoewel mensen met kinderen steeds minder binnenshuis roken, roken bij 40 procent van de rokende ouders de kinderen thuis nog wel mee, zo blijkt vandaag uit jaarlijks onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Stivoro. Walgelijk! Zorg toch wat beter voor je kinderen!Ook komt 60 procent van de ouders met hun kinderen nog wel in gelegenheden buiten de deur waar ze rook inademen.

KWF Kankerbestrijding en Stivoro vragen daarom maandag 4 februari op Wereld Kanker Dag speciaal aandacht voor de bescherming van kinderen tegen meeroken. Voorlichting daarover zou standaard gegeven moeten worden op de consultatiebureaus.

"Meeroken is bijzonder schadelijk voor kinderen", aldus KWF Kankerbestrijding en Stivoro in een gezamenlijke verklaring. Volgens hen krijgt nu ongeveer de helft van de ouders met kinderen in de leeftijd van nul tot 4 jaar voorlichting over de schadelijkheid van meeroken.

Lees ook:Wereld Kanker Dag in teken van meerokende kinderen
Lees ook:Eenderde vierjarigen zit wel eens thuis in sigarettenrook
Lees ook:Kinderen hebben recht op een rookvrije jeugd
Lees ook:Aantal jongeren dat rookt daalt gestaag
Lees ook:Rokende ouders lijken eindelijk verstand te krijgen

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Veel te veel kinderen roken mee met ouders

 1. DJ-Chris

  Ik blijf lachen om die antirokers, ze gaan steeds harder gillen, raken steeds meer in paniek als ze ergens een peuk zien, of horen dat er ergens gerookt wordt. Je kunt mensen aanraden te stoppen met roken, maar het roken kun je NOOIT stoppen. Doe liever iets aan belangrijkere dingen zoals pesterij of kindermishandeling, ik heb nog nooit gehoord dat een kind (Dood)ziek is geworden omdat pa of ma rookt.

    /   Reply  / 
 2. Hester

  Klets niet zo stom! Wist je dat een kind met astma 5 jaar eerder zal overlijden als er in zijn of haar buurt wordt doorgerookt?

  Wij blijven gillen!

    /   Reply  / 
 3. DJ-Chris

  Om te beginnen klets ik niet stom, maar geef ik mijn mening, daarvoor is dit blog bedoeld, bovendien kun je een reactie verwachten als je als anti-roker je frustraties op rokers uit. En dat kunnen dus ook reacties zijn die jij niet zo leuk vind Hester. Ten 2de is Astma een ziekte die niets met roken te maken heeft, i.t.t Chronische Bronchitis, wat qwa klachten er op lijk, maar een heel andere ziekte is. Rook kan de luchtwegen van een Astmapatient irriteren, net zoals koude lucht, of huisstofmijt. Dat kan dus een aanval uitlokken bij deze personen, wil echter niet zeggen dat de levensverwachting afneemt.

    /   Reply  / 
 4. Hester

  Tja…als jij het zegt, dan zal ik de kinderartsen maar niet geloven he?

    /   Reply  / 
 5. Laura

  Beste DJ-Chris,

  Ik rook zelf ook, maar niet in huis want het is gewoon slecht voor kinderen. Mensen denken te makkelijk, je ziet de gevolgen niet dus het is er niet. Jij bent ook een struisvogel, kop in het zand. als excuus om lekker door te roken.
  Misschien kom je op andere gedachten als je deze site hebt gelezen:

  http://www.rokenstoppen.nl/map1/p06/
  of
  http://www.stivoro.nl
  groetjes

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>