Ronald McDonald VU Kinderstad geopend door Maurits & Marilène

Vandaag openden Prins Maurits en prinses Marilène de Ronald McDonald VU Kinderstad in Amsterdam. Hier kunnen jonge patiëntjes even helemaal weg zijn van het ziekenhuis, liet het VU medisch centrum vandaag weten. Goed zo! Hoe meer er gedaan wordt om zieke kinderen iets blijer te maken, hoe beter.De koninklijke gasten hingen tijdens de openingsceremonie de ambtsketen om bij de burgemeester van Kinderstad, de 11-jarige Sanne Weber. Zij kreeg al eerder instructies van Job Cohen, de burgervader van Amsterdam. Het is de bedoeling dat Sanne na een jaar het stokje doorgeeft aan een ander patiëntje.
Ronald McDonald VU Kinderstad is 835 vierkante meter groot. Zieke kinderen kunnen hier samen met vriendjes en familie spelen en ontspannen. Zo is er een Ajax Spelershome met een voetbalveldje, een 'studio 538' waar ze zelf dj kunnen zijn en een 'Schiphol spottersnest' waar ze naar vliegtuigen van en naar de luchthaven kunnen kijken.
Verder heeft de Kinderstad mogelijkheden om te internetten en te gamen en vinden er op het grote speelplein onder meer toneelvoorstellingen plaats. Ook patiëntjes die hun bed niet uit mogen, kunnen meespelen.

Lees ook:Hoe eten bekende Nederlanders met hun kinderen?
Lees ook:McDonalds probeert kids met happy boekjes in beweging te zetten
Lees ook:Makkelijk op afstand met opa en oma ‘kletsen’: FamZoom
Lees ook:Verpleegkundige wordt verrast door al ‘haar’ baby’s!
Lees ook:Steeds meer kinderen doorverwezen naar brandwondencentra

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>