Bloedtoevoer hersenen minder tijdens spelen van games

En weer een reden om je kind niet zoveel te laten gamen (jullie weten het inmiddels, ik ben niet de grootste voorstander van spelcomuters waar kinderen het grootste deel van hun jeugd ahter doorbrengen…). Taiwanese onderzoekers hebben de bloedtoevoer van de hersenen bestudeerd van mensen die aan het gamen waren. Hieruit bleek, dat de hersenen minder bloed krijgen tijdens het spelen van videospelletjes. Maar het gaat nog verder… 

Als er gewelddadige spelletjes gespeeld worden, krijgen de hersenen zelfs nog minder bloed dan bij gewone games.

De onderzoekers waarschuwen dat het spelen van games misschien kan leiden tot hersenschade. Daarnaast worden ook emotionele problemen en moeilijkheden bij het leren als gevolg van het spelen van games niet uitgesloten.

Lees ook:Videogames toch weer niet agressie-opwekkend voor kinderen
Lees ook:Games nuttig voor gezinsleven
Lees ook:Kinderen downloaden eenvoudig games voor 18+
Lees ook:Nee joh! Je kind wordt niet dik van gamen!
Lees ook:Gewelddadige games zouden helemaal niet slecht zijn voor kinderen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Bloedtoevoer hersenen minder tijdens spelen van games

 1. Mark

  En WAAROM wordt de bloedtoevoer naar de hersenen minder? Mij lijkt toch dat je bij ‘spannende’ spellen je hart sneller gaat kloppen en de bloedtoevoer groter wordt…

    /   Reply  / 
 2. Steven

  Pfft wat een onzin zeg, altijd maar die mensen die lopen te zeiken hoe SLECHT games wel allemaal niet voor je zijn, get a life!
  Ik game al sinds m’n 2e, toen zat ik bij mn vader op schoot te SNESsen :P , toen gamede ik nog gewoon voor de lol, maar ik ben nu echt wel hardcore gamer..maarja terug naar et verhaal, ik heb echt geen hersenschade opgelopen ofzo hoor(ik ben nu 14), en ook geen moeilijkheden bij het leren (ik doe nu 3 havo, ja niet het beste maar wel fatsoenlijk toch?) integendeel, gamen heeft me juist alleen maar beter taal leren aanvoelen, beter dan dat Muzzy dat ooit bij iemand kan. (het meeste Engels natuurlijk). Emotionele problemen? Pfff, die bamivreters.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>