Verbod op roken bij kinderen

Ik ben het niet zo snel eens met de ChristenUnie, maar nu hebben ze een voorstel gedaan waar ik helemaal achter kan staan. De partij stelt namelijk dat roken in het bijzijn van kinderen moet verboden worden. En dat moet ook echt. Als ik soms ouders in de auto zie roken met kleine kinderen op de achterbank, dan zou ik ze er wel uit willen trekken. Of een moeder rokend achter de kinderwagen. Of roken op het schoolplein: WAANZIN! Misschien ben ik er wel zo fel op tegen omdat ik een zoontje met astma heb. Maar het is toch meer dan verschrikkelijk dat je je kind tijdens het wachten op een ijsje de snackbar uit moet sturen omdat er een stel jongeren niet kan wachten met roken tot ze weer buiten zijn?

Het voorstel komt van ChristenUnie-Tweede Kamerlid Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink tijdens de begrotingsbehandeling van het ministerie van Volksgezondheid. Het roken in het bijzijn van kinderen is schadelijk voor kinderen en bovendien een slecht voorbeeld, vindt de partij, zo schrijft De Pers.

Rokers komen daarmee langzaam helemaal klem te zitten. Volgend jaar is het roken in de horeca verboden. Op het werk en in het openbaar vervoer is het al langer taboe. Alleen in de auto en de huiskamer kan er nog één worden opgestoken. Tot de Christenunie (die met PvdA en CDA in het kabinet zitten) haar zijn krijgt.
Nou, prima! Laat ze er maar mee stoppen! En masse!

Lees ook:Daarom rook je never nooit in een auto waarin ook kinderen zitten
Lees ook:Roken met een kind in de auto: in en in slecht!
Lees ook:Roken ook verboden op schoolpleinen
Lees ook:Rokende ouders lijken eindelijk verstand te krijgen
Lees ook:Buiten roken net zo schadelijk voor kinderen als soms binnen roken

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Verbod op roken bij kinderen

 1. DJ-Chris

  Wat een flauwekul. Er bestaat ook nog zoiets als eigen verandwoordelijkheid. Overigens zijn een hoop mensen (ook niet rokers) niet gediend van dit soort betutteling. Als je geen rokers kunt aanzien blijf je maar lekker binnen!

    /   Reply  / 
 2. Mij

  En als je nou niet tegen roken kunt? bijv. als je astma hebt, moet je dan maar de hele tijd binnen blijven voor al die sukkels die zo nodig in een openbaar gebouw moeten roken? d8 et niet

    /   Reply  / 
 3. Es

  Nou ouders moeten gewoon hun eigen verantwoording kennen, maar sommige ouders hebben daar lak aan maar ze zien zelf de gevolgen er wel van in. Maar om nou meteen een rookverbod overal te gaan inzetten dat is toch echt wel een beetje te veel van het goede hoor.

    /   Reply  / 
 4. S

  En wat dacht je dan van al die schadelijke uitlaatstoffen die je kind ook inademt als het buiten is?
  Wij roken ook wel eens in het bijzijn van ons kind, maar zorgen er altijd wel voor dat er voldoende frisse lucht/ventilatie is.

  Ja, tuurlijk, als je kind astma heeft, dan is het andere koek. Maar zolang je kind niet continu aan de rook wordt blootgesteld, denk ik dat het nog wel meevalt.

    /   Reply  / 
 5. coby

  Je weet echt niet wat astma is zeker
  ook bij mijn is er onbegrip ik heb namelijk een longziekte wat niet overgaat en ook astma

    /   Reply  / 
 6. scorer

  Als je kind niet continnu blootgesteld word aan de rook valt het echt nog wel mee wij roken ook best veel in het bijzijn van ons kind soms vinden we dat die mensen zich soms aanstellen lijkt wel net discriminatie

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>