GHB verwerkt in kinderspeelgoed

Wat een waanzinnig bericht: Miljoenen pakjes Chinees kinderspeelgoed zijn uit de schappen gehaald omdat de verkrachtingsdrug GHB er in verwerkt is. Waarom zou iemand in godsnaam GHB in kinderdspeelgoed verwerken? Nou schijnt het ook weer niet helemaal zo te zijn gegaan. Uiteraard is er een verklaring voor…  

Winkels in Noord-Amerika en Australië verwijderden het speelgoed, nadat onderzoekers erachter kwamen dat het speelgoed een chemische stof bevat. Deze stof verandert in de krachtige verkrachtingsdrug GHB zodra het wordt ingeslikt. Het gaat om het speelgoed 'Aqua Dots', in Australië 'Bindeez' geheten. Het zijn een soort toverkralen waarmee een mozaiek kan worden gemaakt. Drie Amerikaanse en twee Australische kinderen zijn in het ziekenhuis opgenomen nadat ze een parel hadden ingeslikt.

Boosdoener is een speciale coating die ervoor zorgt dat de kralen als ze nat worden gemaakt aan elkaar vastplakken. In Australië zijn de kralen uitgeroepen tot speelgoed van het jaar.

Volgens het Australische bedrijf Moose Enterprises, dat de kralen importeert, worden Aqua Dots en Bindeez gemaakt in een fabriek in de Chinese stad Shenzhen. Het speelgoed zou in veertig landen worden verkocht en is ook via internet verkrijgbaar.

In de VS raakten twee kinderen die de kralen hadden ingeslikt in coma. Beide kinderen, onder wie een van twintig maanden, zijn inmiddels weer thuis. GHB is van oorsprong een slaapmiddel, maar wordt de laatste jaren in het uitgaansleven als drug gebruikt.

Het inslikken van de stof kan leiden tot slaperigheid, bewusteloosheid, coma en zelfs tot de dood. Het wordt als drug gebruikt omdat het angst en remmingen vermindert en de seksuele lust opwekt.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Polly Pocket: levensgevaarlijk!
Lees ook:80% meer kans op miskraam door eten uit blik
Lees ook:Moeder bevalt na 12 kinderen van 5-ling
Lees ook:Babyverschoningsplaatsen bevatten sporen van cocaïne
Lees ook:1200 kinderen in ziekenhuis door omgelukjes met speelgoed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>