Jongeren wel naar musea als het gratis is? Denk het niet!

De Nederlandse musea willen gratis toegankelijk zijn voor jongeren tot en met 18 jaar, zo bleek tijdens het eerste landelijke congres van de Nederlandse Museumvereniging in Maastricht. Directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum in Amsterdam uitte in Maastricht zware kritiek op het regeringsbeleid. Alsof jongeren er dan wel naartoe gaan. Laten we eerlijk zijn: daar ligt hun interesse toch niet? Alsof de meeste 30-ers massaal musea aflopen! In mijn ogen is dat toch echt iets dat je doet als je een (hoe zeg ik dit netjes?) 'hogere' leeftijd hebt bereikt.Minister Ronald Plasterk van Cultuur had tijdens het congres juist zijn tevredenheid uitgesproken over de kabinetsbeslissing om kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang tot musea te geven. ‘Waarom niet het lef hebben en zeggen: gratis tot en met 18 jaar’, hield Rüger de vertegenwoordigers van de vierhonderd musea voor. ‘Want kleinere kinderen komen nu ook al vaak met ouders of school gratis binnen in de meeste musea. Juist de pubers mijden de musea massaal’, aldus Rüger. Ja, en dat zullen ze -ook gratis- blijven doen ook.

Lees ook:Kinderen tot 12 jaar gratis naar musea
Lees ook:Laat je kind een museum ‘inspecteren’
Lees ook:Hoe krijg je kinderen tot twaalf jaar nou het museum in?
Lees ook:Hoe gratis ook: kinderen en musea lijken slechte match
Lees ook:Ga op 5 en 6 april met de kids naar het Museumweekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “Jongeren wel naar musea als het gratis is? Denk het niet!

  1. Victor

    Jongeren in de steden krijgen er wel inspirerende nieuwe hangplekken bij. Chillen in het Van Gogh.

    Beter dan in het winkelcentrum rond te hangen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>