Oudere kinderen intelligenter en groter

De positie die iemand in een gezin inneemt als oudste, middelste of jongste, is van bepalende invloed op de ontwikkeling van zijn of haar karakter, beweren wetenschappers. Oudste kinderen voelen zich verantwoordelijk, jongste kinderen zijn verwend, zo is het cliché. Volgens onderzoek zijn oudste kinderen intelligenter en nu blijken ze ook nog groter te zijn dan hun broertjes en zusjes, zeker als ze opgroeien in een groot gezin. Da's lekker dan, als je als jongste geboren bent! Niet slim, en ook al niet groot! Misschien heb je dan wat aan het voek Grote kleine broer van Els Beerten!Lees het complete artikel op Planet.

Lees ook:Jongste kind het leukst
Lees ook:Oudste kind in gezin vaak ook het slimste kind
Lees ook:Tweede kinderen socialer dan oudere broers of zussen
Lees ook:Je kunt als kind maar beter niet in Rotterdam wonen…
Lees ook:Wat de plaats in het gezin over je kinds toekomst zegt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>