Ogen kinderen beschadigen door lang computeren

Het is van groot belang dat je je kind niet nonstop achter de computer laat zitten. Ze kunnen er namelijk het Computer Vision Syndrome (CVS) van krijgen. Buiten het feit dat kinderen meer zouden moeten bewegen en buiten zouden moeten spelen, kunnen ze dus ook nog problemen met hun ogen krijgen van het urenlang computeren. Uit dat ding dus!

Ouders zouden zich hier meer van bewust moeten zijn en maatregelen moeten nemen, vindt de American Optometric Association (AOA).  In Amerika zit 50 procent van de kinderen meer dan vier uur per dag naar een computerscherm te staren. Terwijl maar 16 procent van de ouders zich zorgen maakt over de invloed daarvan op de ogen. CVS komt steeds vaker voor, zowel bij volwassenen als bij kinderen. 'Je krijgt last van je ogen, ze worden vermoeid, je ziet wazig en krijgt hoofdpijn', laat optometrist Leonard Press van AOA weten.

Press meent dat kinderen zelfs meer risico lopen dan hun ouders. Meestal maakt het hele gezin gebruik van dezelfde computer. Vaak is deze niet geschikt voor de kinderen, de stoel is te laag waardoor ze moeten opkijken tegen het scherm. Ze kunnen ook last hebben van reflecties, ze doen storende lampen niet uit en kijken vanuit een andere hoek naar het scherm, waardoor ze andere reflecties zien dan hun ouders.

Bovendien zouden kinderen elke 20 minuten een pauze moeten nemen van 20 seconden, waardoor hun ogen weer op andere objecten kunnen focussen. Volgens de AOA heeft één op de vier schoolkinderen last van zijn ogen, maar krijgt slechts 14 procent een oogtest. Leraren en ouders zouden zich moeten realiseren dat slecht kunnen zien ook gedragsproblemen tot gevolg zouden kunnen hebben.
 

Lees ook:Computerspelletje gaat pleister voor het luie oog vervangen
Lees ook:Dé oplossing voor kinderen met overgewicht gevonden
Lees ook:Denk niet dat een actieve computer bewegen vervangt
Lees ook:Onderzoek wijst uit dat kinderen helemaal niet zo gek op computerspelletjes zouden zijn….
Lees ook:Langer uitslapen met eem briljante kinderklok

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>