Moeder laat kind (6) nachtje alleen thuis

Sommige ouders moeten ze direct uit de ouderlijke macht ontzetten en wat mij betreft ook sterilliseren. Neem nou de moeder van een 6-jarig jongetje dat de politie in Den Haag maandagnacht op blote voetjes en in pyjama in de portiek voor zijn huis aantrof. Het kind was wakker was geworden had ontdekt dat zijn moeder was verdwenen. Met het mobieltje dat hij pas had gekregen had hij de politie gebeld. Waanzin. Hier is geen excuus voor!

Bij de woning in de Haagse Wellingtonstraat troffen agenten even later het ventje op blote voeten en in zijn pyjama in het portiek aan. Om zijn nek bungelde een mobieltje. Hij verklaarde dat zijn moeder wel vaker ’s nachts weg is en hem alleen achter laat, maar nu de politie te hebben gebeld omdat hij sinds kort een mobiele telefoon heeft.  De agenten namen het jongetje mee naar het politiebureau. Hij is overgedragen aan Jeugdzorg. Het lukte de politie pas omstreeks half vijf contact te krijgen met de moeder van de 6-jarige en haar te vertellen dat haar zoon door de politie was meegenomen.

Brrrr… Het is maar goed dat ik het mens niet persoonlijk ken!

Lees ook:Ouders laten kinderen uren in hete auto achter
Lees ook:Mogelijke ontvoering blijkt gewoon een logeerpartijtje
Lees ook:Kind gearresteerd wegens het te vroeg openen kerstcadeau
Lees ook:Vrouw zet oppaskindje op eBay – ‘voor het geld’
Lees ook:Twee Rotterdamse kinderen vermist!

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Moeder laat kind (6) nachtje alleen thuis

 1. chant

  ehm.. sinds wanneer laten we onze kindjes thuis op zo’n jonge leeftijd en gaan “we” zelf op stap? wat is dit nou? als ouder weet je toch dat je verantwoordelijkheden heb, kijk eens naar dat meisje madeleine, dat omgekomen is omdat ouders uit eten gingen? Ik vind alleen wel heel goed dat jongetje de politie gebeld heeft. oeh… dit doet best pijn zo, ik ben zelf net zwanger en ga dit dus echt nooit doen, ik weet wat mijn verantwoordelijkheden zijn en dat is niet mijn kind alleen laten thuis! echt heel erg dit! ongelooflijk dat zulk mensen de kans krijgen om dit te doen… echt ongelooflijk!

    /   Reply  / 
 2. chant

  ehm.. sinds wanneer laten we onze kindjes thuis op zo’n jonge leeftijd en gaan “we” zelf op stap? wat is dit nou? als ouder weet je toch dat je verantwoordelijkheden heb, kijk eens naar dat meisje madeleine, dat omgekomen is omdat ouders uit eten gingen? Ik vind alleen wel heel goed dat jongetje de politie gebeld heeft. oeh… dit doet best pijn zo, ik ben zelf net zwanger en ga dit dus echt nooit doen, ik weet wat mijn verantwoordelijkheden zijn en dat is niet mijn kind alleen laten thuis! echt heel erg dit! ongelooflijk dat zulk mensen de kans krijgen om dit te doen… echt ongelooflijk!

    /   Reply  / 
 3. Ingrid

  Wah? Die arme ouders zaten op steenworpafstand iets te eten! God weet wat daar gebeurt is, maar het kwam niet omdat de ouders iets gingen eten. Mogelijk is dat arme kind zelf opgestaan en aan de wandel gegaan, maar de kans dat een crimineel zich er mee bemoeid heeft en het meisje roofde lijkt me minstens zo groot. En dát is de kern van het probleem, niet of de ouders, met zicht op de kamer, hun avondeten eten.

  Ben zelf moeder van twee kinderen en hoewel ik ze honderd keer liever niet alleen laat heb ik honderd andere keren geen keuze. Als jongste diep slaapt en oudste toch naar school moet, dat voorbeeld kennen legio moeders.. En ja, mijn grootste nachtmerries zijn brand en inbrekers, net zoals dat de grootste angst is van al die andere moeders. Je kind alleen laten om een nachtje te stappen is dan wel van een heel andere orde van grote, alleen, ik zie nergens in de tekst of er sprake was van stappen of een meer prangend probleem.

    /   Reply  / 
 4. Ingrid

  Wah? Die arme ouders zaten op steenworpafstand iets te eten! God weet wat daar gebeurt is, maar het kwam niet omdat de ouders iets gingen eten. Mogelijk is dat arme kind zelf opgestaan en aan de wandel gegaan, maar de kans dat een crimineel zich er mee bemoeid heeft en het meisje roofde lijkt me minstens zo groot. En dát is de kern van het probleem, niet of de ouders, met zicht op de kamer, hun avondeten eten.

  Ben zelf moeder van twee kinderen en hoewel ik ze honderd keer liever niet alleen laat heb ik honderd andere keren geen keuze. Als jongste diep slaapt en oudste toch naar school moet, dat voorbeeld kennen legio moeders.. En ja, mijn grootste nachtmerries zijn brand en inbrekers, net zoals dat de grootste angst is van al die andere moeders. Je kind alleen laten om een nachtje te stappen is dan wel van een heel andere orde van grote, alleen, ik zie nergens in de tekst of er sprake was van stappen of een meer prangend probleem.

    /   Reply  / 
 5. Maaike

  Ik zat het artikel te lezen dat een moeder haar kind van 6 alleen liet. In mijn omgeving heb ik een aantal zeer ondernemende kinderen, waarvan de ouders toch goed opletten. Een jongetje van 6 is met zijn OV-jaarkaart(ouders doen alles per OV) zelf naar zijn opa en oma in Bussum gereden met de trein, vanuit Harderwijk. Een ander is met zijn spaarpot een kadootje gaan kopen voor zijn moeders verjaardag, op de fiets. Weer een ander vond het erg warm en is gaan zwemmen op het strand. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn de kinderen geen vervelende mensen tegen gekomen, maar alleen mensen die hen wilden helpen. De ouders hebben nu alleen een hoop trammelant moeten doorstaan, omdat ze als slechte ouders gezien werden. Wees dus voorzichtig met je oordeel over hoe het kan dat een kind alleen op stap is gegaan. Deze 3 voorvallen betreft allemaal zeer verantwoordelijke ouders, maar soms ontglippen kinderen aan je aandacht. Zeker als ze steeds zelfstandiger worden.

    /   Reply  / 
 6. Maaike

  Ik zat het artikel te lezen dat een moeder haar kind van 6 alleen liet. In mijn omgeving heb ik een aantal zeer ondernemende kinderen, waarvan de ouders toch goed opletten. Een jongetje van 6 is met zijn OV-jaarkaart(ouders doen alles per OV) zelf naar zijn opa en oma in Bussum gereden met de trein, vanuit Harderwijk. Een ander is met zijn spaarpot een kadootje gaan kopen voor zijn moeders verjaardag, op de fiets. Weer een ander vond het erg warm en is gaan zwemmen op het strand. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn de kinderen geen vervelende mensen tegen gekomen, maar alleen mensen die hen wilden helpen. De ouders hebben nu alleen een hoop trammelant moeten doorstaan, omdat ze als slechte ouders gezien werden. Wees dus voorzichtig met je oordeel over hoe het kan dat een kind alleen op stap is gegaan. Deze 3 voorvallen betreft allemaal zeer verantwoordelijke ouders, maar soms ontglippen kinderen aan je aandacht. Zeker als ze steeds zelfstandiger worden.

    /   Reply  / 
 7. Olga

  Ach mens (Ingrid) Je gaat toch niet uit eten als je kinderen (de oudste was maar 4!!!) alleen op bed liggen. Een steenworp afstand was wel een ander gebouw. Het was wel degelijk door hun eigen onverantwoordelijkheid in dit geval. Het geval dat Maaike aanhaald is iets heel anders. Deze ouders kunnen er niets aan doen. Maar in het geval van Madeleine wel degelijk.

    /   Reply  / 
 8. Olga

  Ach mens (Ingrid) Je gaat toch niet uit eten als je kinderen (de oudste was maar 4!!!) alleen op bed liggen. Een steenworp afstand was wel een ander gebouw. Het was wel degelijk door hun eigen onverantwoordelijkheid in dit geval. Het geval dat Maaike aanhaald is iets heel anders. Deze ouders kunnen er niets aan doen. Maar in het geval van Madeleine wel degelijk.

    /   Reply  / 
 9. Moeder

  Rukken we dit niet uit z’n verband? Er is bewezen dat er door de criminelen al een week geloerd werd op Madeleine. Al hadden haar ouders op de WC gezeten dan was het wel gebeurd. Ze gingen bovendien elk kwartier bij de kinderen kijken.

  Deze moeder daarentegen was gewoon een nacht weg. Die spoort dus gewoon niet. Je kunt een oppas regelen en zo niet dan kun je dus niet weg. Dat is niet te vergelijken met het naar school brengen van een ouder kind als je jongste slaapt.

  De gevallen die Maaike aanhaalt zijn natuurlijk ook niet te vergelijken.

    /   Reply  / 
 10. chant

  Ik geef Moeder zeker gelijk hierin, mischien komen hierbij teveel gevoelens ook bij kijken waardoor we mischien wat feller reageren, net zoals ik. Zolang je als moeder maar weet dat veiligheid en bescherming voorop staat, maar ik denk dat we zowiezo dat wel doen.. Het is altijd pijnlijk om te lezen dat een ouder dit kan doen, Ik begrijp dan ook wel ieder zijn mening hierin en de emoties die daarop volgen.

    /   Reply  / 
 11. Ingrid

  Olga, niet zo boos meteen. Nee, je gaat niet uit eten terwijl je je jonge kinderen alleen laat. Maar je gaat ook niet eten in de kamer, terwijl de kinderen daar slapen. Ik ga de ouders die het tijdens de vakantie op dezelfde manier oplossen niet de kost geven, want het is en blijft schipperen.

  Veel gevoelens inderdaad, want je verantwoordelijkheidsgevoelens ten opzichte van kinderen lijkt tijdens je zwangerschap al met 200% te stijgen, en dat is natuulijk prima. Jammer alleen dat de praktijk je soms dwingt tot andere keuzes dan die je hart je ingeeft.

  Heeft iemand inmiddels al ontdekt wat de dames die de hele nacht van huis was die nacht te doen had?

    /   Reply  / 
 12. Ed

  Sorry hoor.
  Wij hebben die van ons nooit alleen gelaten.
  Wat is er zo belangrijk dat je een kind alleen laat? Natuurlijk zijn er verzachtende en begrijpende omstandigheden.
  (thuis situatie eentje naar school. Ander slapen.)
  Op vakantie ben je voor je plezier. Heb je plezier indien je jij eigen leven verkl**t omdat je zonodig de deur uit wil. Eet gewoon van het fornuis aan de keuken tafel.
  Dit verhaal (s’nacht op stap) is natuurlijk helemaal belachelijk.
  Met steriliseren en het ontrekkken van de ouderlijke macht help je natuurlijk die kleine ook niet. Ook een belachelijke opmerking. Of denk je dat de hulpverleners die maar gewoon een baan uitoefenen het beter gaan doen dan deze moeder. Die gaan om 17:00 naar huis.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>