Laptops & mobiele telefoons gevaarlijk voor kinderen

Kinderen moeten geen laptops met draadloos internet op schoot houden, meent het hoofd van een Britse overheidscommissie die zich bezighoudt met onderzoek naar de gezondheidsrisico's van mobiele telefoons. En daar gaan weer de nodige ouders op tilt gok ik! Mensen, ieder tijdperk zijn eigen gevaren. Kinderen van nu de laptops, kinderen van toen giftige dampen van -noem eens iets- kolenkachels.

 

De Britse gezondheidsorganisatie Health Protection Agency stelde eind vorig jaar al dat het signaal van wifi veel minder krachtig is dan bijvoorbeeld dat van mobiele telefoons. Volgens commissiehoofd Lawrie Challis, gepensioneerd professor Natuurkunde, zouden kinderen toch afstand moeten houden van wifi-antennes. Bij desktopcomputers zou dit standaard het geval zijn, op twintig centimeter afstand van het lichaam is het signaal nog maar één procent van dat van een mobieltje. Maar bij het op schoot plaatsen van een laptop kan de antenne zich op twee centimeter afstand bevinden en dat is te weinig volgens Challis. Bij wifi-gebruik is de blootstelling aan het signaal dan vergelijkbaar met de straling die iemand ontvangt van een mobiele telefoon.

Challis voegde daaraan toe dat kinderen veel gevoeliger zijn dan volwassenen voor bijvoorbeeld uv-straling waardoor mogelijke gezondheidsrisico's van mobieltjes ook groter zijn. Zolang daar geen uitsluitsel over is, adviseert de commissie dat het gebruik van mobieltjes en wifi op schoot door kinderen ontmoedigd moet worden. Een bond van docenten heeft in Groot Brittanië ondertussen gevraagd een einde te maken aan de onduidelijkheid over de schadelijkheid van wifi-netwerken. Veel scholen beschikken over wifi maar volgens de Professional Association of Teachers is er te weinig bewijs dat aantoont dat de netwerken ook op lange termijn veilig zijn.

Lees ook:Verbod op mobiele telefoons bij kids onder de zeven
Lees ook:Straling mobieltjes en wifi lijkt niet slecht voor kinderen
Lees ook:Ouders vinden mobiele telefoons maar niets voor kinderen
Lees ook:Mobiel bellen met je kind op je arm is slecht
Lees ook:Vroeg starten met zakgeld goed voor financieel besef

1 Reacties // Reageer

One thought on “Laptops & mobiele telefoons gevaarlijk voor kinderen

  1. ivana

    hallo ik vind het goed dat het op internet staat om dat ik ook met draadloozinternet werk weet ik nu dat datniet meer lan want dan zeggen ze pook dat je neit zwanger meer kan worden of als een man dat ook doet dan kan die ook misvormde kinderen krijgen dus bedankt voor de informatiefe tekst groetjes ivana

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>