Moeders: onderschat het belang van gevarieerde voeding niet!!!

Veel Nederlandse moeders weten niet dat variatie in voeding tijdens de eerste levensjaren van hun kind bepalend is voor de gezondheid van hun nageslacht op latere leeftijd. Dat concludeert een voedingsmiddelenproducent op basis van een onderzoek.

 

In vergelijking met andere Europese landen zouden Nederlandse moeders weinig kennis hebben over de relatie tussen voeding en de latere gezondheid.

 

In Nederland zouden bijna twee op de drie moeders (64 procent) het belang van een goed dieet niet inzien, terwijl het in bijvoorbeeld Ierland en Turkije gaat om twee op de tien moeders (21 procent).

Onwetend

In Engeland en Polen zouden drie op de tien moeders (dertig procent) onwetend zijn. Nederlandse moeders maken zich er volgens de onderzoekers drukker over of hun kind wel genoeg te eten krijgt.

Het onderzoek is uitgevoerd door Synovate, een bedrijf dat marktonderzoek doet. In zestien landen hebben 23 duizend moeders en zwangere vrouwen meegewerkt. In Nederland ging het om 1062 vrouwen. Het onderzoek is in februari afgerond.

Lees ook:Derde kind genadeklap voor carrière
Lees ook:Hoe ouder de mama, hoe dikker de baby bij geboorte
Lees ook:Kinderen op latere leeftijd krijgen niet alleen maar negatief
Lees ook:Steeds meer allochtone moeders maken gebruik van kraamzorg
Lees ook:Eerste zes maanden alleen borstvoeding verhoogt kans op voedselallergie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>