Kinderen ziek door gestresste ouders

Benje al gestresst: heb je er bij deze een stressfactor bij. Want kinderen met gestresste ouders hebben vaker koorts en een minder goed werkend afweersysteem. Onze schuld dus… Weer een reden voor stress!!! Want stress zet je helaas niet zomaar 'uit'. Vooral stress 'van buiten' en stress die wordt veroorzaakt door een psychische oorzaak, zoals een depressie, heeft invloed. Dat meldt NRC dinsdag.

Onderzoekers aan de Amerikaanse universiteit van Rochester schrijven dat in het maartnummer van het wetenschappelijk tijdschrift Archives of Pediatric and Adolescent Medicine.

 

Een groep van 169 kinderen in de leeftijd 5 tot 10 jaar en hun ouders deed mee aan het onderzoek. De wetenschappers namen twee jaar lang stresstests af en hielden het afweersysteem van de kinderen in de gaten door middel van bloedonderzoek.

De onderzoekers merkten dat chronische stress 'van buiten' effect heeft op de kinderen en leidt tot meer koorts of ziekte. Stress die wordt veroorzaakt door het ouderschap heeft geen effect.

Allergie

Eerder was al ontdekt dat kinderen met aanleg voor eczeem en astma eerder een allergische reactie krijgen als er meer stress in het gezin is. Ook functioneren kinderen met gestresste ouders vaak emotioneel en sociaal slechter.

Lees ook:Stress van papa en mama maakt kinderen ziek
Lees ook:Eerste maand cruciaal voor afweersysteem baby’s
Lees ook:Stressen tijdens je zwangerschap verlaagt het IQ van je kind
Lees ook:Artsen veel te scheutig met antibiotica bij kinderen
Lees ook:Griepprik geeft eenderde kinderen koortsklachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>