Lopend/fietsend naar school: 21 september

Van 16 t/m 22 september 2006 is er weer een nieuwe Week van de Vooruitgang, een week waarin duurzame mobiliteit wordt gestimuleerd. Dit betekent dat er een week lang groen licht is voor lopen, fietsen, openbaar vervoer en kritisch autogebruik om zo meer schone lucht en rust en ruimte in wijken en binnensteden te creƫren.

De hele week wordt lopen en fietsen naar school gepromoot. Kinderen kunnen zogenaamde ‘groene stappen’ verzamelen, een actie die door 3VO en het Klimaatverbond is opgezet. Op donderdag 21 september organiseert 3VO de actiedag, waarbij dit jaar veilig oversteken centraal staat. Al 600 scholen hebben zich aangemeld.

Lees ook:Fietsexamen op scholen steeds minder populair
Lees ook:Het is slecht gesteld met de fietsvaardigheid van kinderen
Lees ook:Fietsen is voor kinderen de gevaarlijkste manier om naar school te gaan
Lees ook:Steeds minder kinderen fietsen
Lees ook:Koop een verantwoord spel of speelgoed en sponsor een school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>