Jan Brouwerprijs ter voorkóming van kindermishandeling

Gisteren is tijdens een congres van het NIZW de Jan Brouwerprijs uitgereikt voor het beste project ter voorkóming van kindermishandeling.

Twee projecten hebben samen de prijs gewonnen.

Belangrijk want: Naar schatting worden elk jaar in Nederland 80.000 jongeren mishandeld of verwaarloosd. Elk uur van de dag komt er bij het AMK (Advies- en Meldpunt Kindermishandeling) een melding binnen van kindermishandeling waar direct hulp voor moet worden gezocht. Huiselijk geweld is een van de vormen van kindermishandeling. Veel van de jongeren die thuis worden mishandeld en/of verwaarloosd vertonen dit gedrag later zelf op straat, op school en in relaties. Het is moeilijk voor kinderen om hulp te vragen en bovendien is de beschikbare hulp beperkt. Mishandelde jongeren krijgen ook niet vanzelf hulp van anderen: tweederde van de mensen die een vermoeden heeft van kindermishandeling kijkt de andere kant op en brengt géén hulp op gang.

De winnaars:

Tot groot enthousiasme van de acteurs en regisseur in de zaal is dat een theaterstuk over kindermishandeling, bedoeld voor tieners, STUK. In dit stuk vertellen acht jongeren uit Amsterdam zelf over hun ervaringen van mishandeling. De show is professioneel opgezet met Zang, Rap, Circus, Pentjaksilat, Schaduwspel, Poetry, Beamer-projecties, Theater en Debat!

De tweede prijswinnaar is het project Als het misgaat, …bel ik jou. Dit project van de Zuid-Hollandse expertise-centrum JSO richt zich op kinderen die huiselijk geweld, bijvoorbeeld tussen hun ouders, van dichtbij meemaken. Het gaat om een integrale aanpak, waarbij het hele gezin wordt begeleid.

Lees ook:Opvanghuis voor mannen
Lees ook:Veel kinderen emotioneel mishandeld
Lees ook:Ouders van nu scoren weinig punten
Lees ook:Kindermishandeling leidt tot grote problemen op latere leeftijd
Lees ook:Effect huiselijk geweld op kinderen onderschat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>