Zonnebrandcrème: fabeltjes en waarheid

Je kind insmeren met zonnebrandcrème: goed of juist slecht? Bepaalde stoffen in zonnebrandcrèmes kunnen kankerverwekkend zijn. Twijfel je, ga dan naar de checklist of de testresultaten van zonjijgifvrij. Deze tests zijn overigens vorig jaar gedaan; het kan goed zijn dat bepaalde fabrikanten hun formule hebben bijgesteld.

De kinderhuid is van zichzelf niet beschermd tegen de zon: de huid mist een hoornlaag die volwassenen wel hebben. Daardoor raakt de huid van kinderen beschadigd als deze verbrand. Vier op de tien kinderen in Nederland verbranden in de zon. Het beschadigen van de huid kan huidkanker tot gevolg hebben. Insmeren is dus geboden! Ook is het verstandig om tussen 12.00 en 15.00 uur de zon te mijden. Baby’s tot zes maanden houd je liever helemaal uit de zon. Meer info.

Lees ook:Kwart kinderen verbrandt door zon
Lees ook:Wij beschermen onszelf en onze kinderen niet voldoende tegen de zon!
Lees ook:WAT? 75% van onze kinderen loopt zonnebrand op!
Lees ook:Nederlandse ouders beschermen kinderen niet goed tegen de zon
Lees ook:Juist kinderogen beschermen tegen Uv-straling

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>